Hoe een haaknaald Wilhelmina inspireerde om een juwelen-designer te worden.

Als 4-jarig kind, kon Wilhelmina vaak onder de grote eettafel worden gevonden, waar zij aan het haken was of lappendekens aan het maken was voor haar poppen en teddy beertjes. Kleine Wilhelmina leefde in haar eigen wereld, vol fantasie, en droomde er van om ooit haar eigen juwelen verzameling te creëren.

Later, als jonge vrouw, experimenteerde Wilhelmina met het combineren van haaktechnieken met naaien op kledingstukken uit haar eigen garderobe. Dit zou uiteindelijk leiden tot haar aanmelding bij een modeschool. Na vele banen in de mode detailhandel, voelde Wilhelmina haar creatieve verlangens uit haar eerste passie: een juwelenontwerper worden, maar dan in een volledig nieuwe discipline.

Wilhelmina volgde vele cursussen edelsmeden. In het begin had zij moeite met het harde en koude karakter van metaal. In haar opleiding tot klerenmaker was zij namelijk flexibelere materialen zoals stof, wat makkelijk te vormen is. Voor een specifieke bestelling moest Wilhelmina zilverdraad maken van een stuk zilver. Dit bleek een uitdaging, maar er uit volgde inspiratie voor een nieuwe mogelijkheid. In een flashback naar haar jeugd, herinnerde Wilhelmina haar experimenten met de haaknaald. Aan het begon zij met het oefenen van haken met fijn zilver- en koperdraad, en nu gebruikt Wilhelmina 18-karaat goud in haar collectie.

In haar herfst/winter 2018-2010 collectie, combineert Wilhelmina edelstenen, diamanten, bont en zoetwaterparels in haar gouden en zilveren collectie. Op haar vele reizen koopt Wilhelmina haar materialen van rond de wereld, zo ook bijvoorbeeld bij de Inhorgenta Messe in München en de Bijorca in Parijs.

Wilhelmina’s inspiratie komt uit de natuur, de bloemen in haar tuin en uit het materiaal zelf. Haar mode- en artistieke achtergrond beïnvloed Wilhelminas uitmuntende gevoel voor kleur. Net als wanner zij een kind was, ziet zij de ontwerpen voor haar sieradencollectie in haar hoofd, als beelden. Wilhelmina koopt alleen materialen waar zij gelijk de mogelijkheden van ziet: geen beelden, geen inspiratie.

Wilhelmina maakt ook juwelen op maat voor haar klanten als complement bij een specifieke jurk of outfit. Zij neemt in acht de vorm van het gezicht, de kleur van de huid en van de ogen, om zo een waarlijk uniek stuk te maken voor de klant. De fonkeling in de ogen van een dame wanneer zij een van Wilhelmina’s ontwerpen draagt is het beste compliment wat zij kan krijgen.

De Wilhelmina collectie is tijdloos, vol romantiek en zeer vrouwelijk. Wilhelmina juwelen worden gedragen door sterke dames die zich willen onderscheiden van de rest.

Vorig jaar had Wilhelmina het privilege om als onderdeel van de handelsmissie geleid door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima Milaan te bezoeken. In het jaar er voor presenteerde Wilhelmina bij het Dutch Pavilion in het Palazzo Francesco Turati in Milaan, tijdens de design-tentoonstelling “Masterly”.

Stel u een juwelen-designer als Wilhelmina voor, die materialen beschouwd en kiest en een meesterlijk ontwerp voor alleen u creëert, zou dat niet het mooiste cadeau zijn wat u uzelf kunt geven.

Custom Pieces

Wilhelmina maakt ook juwelen op maat speciaal voor u om eventueel bij een specifiek outfit te passen. Daarnaast maakt zij ook van oude gedragen juwelen eigentijdse draagbare juwelen. Voor de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Wilhelmina.